Одиграна представа “Женска посла”


КОТОР ВАРОШ, 22. НОВЕМБРА – У Котор Варошу одиграна је представа “Женска посла” која је настала током двомјесечног рада младих жена из ове општине, те из Бихаћа и Томиславграда.

Младе жене из три општине писале су сценарио под менторством “Магацин кабаре” тима који чине дипломирани и награђивани глумци, писци и редитељи на челу са познатом глумицом из БиХ Заном Марјановић.

Ријеч је о урнебесној комедији о свакодневним животним ситуацијама у којим се жене налазе и сналазе. Уједно смо послали важну поруку да су позориште и култура неопходни у нашим животима, не само да би нас насмијали и развеселили, већ као простору у којем слободно размјењујемо мишљења и емоције“, истакла је Марјановићева након синоћње представе.

Ženska posla 1

Тематика ове представе буди на размишљање и тиче се сваке жене, а младим глумицама је користила као одскочна даска за даљи рад.

Млада Которварошанка Милица Каламанда каже да је улога у овој представи остварење њеног сна, јер ради са професионалним глумцима на врло озбиљном пројекту.

Представа “Женска посла” одиграна је у организацији Удружења за развој и промоцију умјетничке дјелатности “Магацин кабаре” из Сарајева у партнерству са америчком Амбасадом у БиХ.