Одиграна представа "наша деца"

Одиграна представа “наша деца”


КОТОР ВАРОШ, 5. ОКТОБРА – Чланови Драмског студија “Даске” из Лакташа одиграли су представу “Наша деца”, по тексту Бранислава Нушића, а у режији Владана Поповића, у оквиру Првог фестивала омладинских позоришта који се одржава у Котор Варошу.
Представа, у којој се дјеца баве проблемима одраслих, опонашајући родитеље, синоћ је у которварошкој кино-сали испраћена овацијама публике.

Дјеца, опонашајући старије, саопштавају двоструку истину. Једну, према којој јасно уочавају све што се догађа око њих и да могу наслутити, проникнути у суштину готово свих збивања чији су свједоци, а другу, да је понашање старијих често оптерећено непотребним свађама, неспоразумима и противрјечним поступцима, који могу изгледати смијешно“, рекао је режисер Владан Поповић.

Главне карактеристике ове представе су уједначена глума дјеце и старијих глумаца, сигурност у изговарању сваке ријечи и учињеном покрету, пажљиво одабрани костими, прикладна сценографија, као и велики ентузијазам да се прикажу у што бољем свјетлу.

“Варош фест” наставља се вечерас представом “Зла жена”, у извођењу домаћег Аматерског драмског позоришта “Јован Стерија Поповић”.