Одлична сарадња општине и Борачке организације


КОТОР ВАРОШ, 23. ДЕЦЕМБРА – Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић рекао је да је изузетно задовољан сарадњом локалне управе са овом организацијом и подршком коју пружа борачким категоријама.

У другој половини текуће године заједничким ангажманом је обезбијеђено 10.000 КМ, од чега је општина издвојила 8.000 КМ за потребе социјално-угрожених и породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних и тешко болесних бораца.

У сарадњи са општином успјели смо да реализујемо низ значајних пројеката као што су изградња два спомен-обиљежја, санација и реновирање просторија Борачке организације, а осим пружене новчане помоћи нашим борцима у континуитету настављамо радити на побољшању њиховог положаја у друштву“, рекао је Савановић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да са општинском Борачком организацијом локална власт има веома добру сарадњу.

Општина Котор Варош на вријеме исплаћује из буџета све обавезе према Борачкој организацији, а настојимо да помогнемо и на друге начине. На обострано задовољство одржавамо састанке и договарамо заједничко дјеловање“, истакао је Сакан и додао да борачке категорије никада неће и не смију бити заборављене.