Одлични резултати рада Црвеног крста

Одлични резултати рада Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 15. МАРТА – На годишњој скупштини которварошког Црвеног крста данас су истакнути одлични резултати рада у прошлој години, поготово у раду са младима и омасовљавању организације, што ће бити један од најважнијих задатака и у овој години.

Секретар општинског Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да је у Котор Варошу у четири прошлогодишње акције прикупљено преко 500 доза крви, те истакао да је изразито висок проценат давања драгоцјене течности у односу на број становника потврда хуманости.

Уз подршку општине и донатора постигли смо одличне резултате на здравственом и социјалном плану“, навео је Брборовић и похвалио ангажман волонтера и подмлатка Црвеног крста.

Panto Bojic

Брборовић је нагласио да ће један од најважнијих задатака у овој години бити омасовљавање и јачање мреже основних и мјесних организација Црвеног крста на подручју општине, а нарочита пажња биће посвећена раду са младима, односно развијању осјећаја хуманости и бриге за социјално угрожене категорије друштва.

Данас су усвојени финансијски извјештај за прошлу годину, оријентациони програм рада и приједлог финансијског плана за ову годину.

Pero Knezevic

Посебним признањем за немјерљив допринос у раду Црвеног крста Котор Варош награђени су ЈЗУ “Завод за трансфузијску медицину РС” Бања Лука, волонтер Црвеног крста Котор Варош Панто Бојић, вишеструки добровољни давалац крви из Котор Вароша Перо Кнежевић и Ђурађ Стојичић, секретар Црвеног крста Прњавор.