Одлични резултати рада Црвеног крста

Одлични резултати рада Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 23. МАРТА – На годишњој скупштини которварошког Црвеног крста данас су истакнути одлични резултати рада у прошлој години, поготово у раду са младима и омасовљавању организације, што ће бити један од најважнијих задатака и у овој години.

DSCN7785

Секретар општинског Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да су у Котор Варошу у три прошлогодишње акције прикупљене 494 дозе драгоцјене течности, те истакао да је изразито висок проценат давања крви у односу на број становника потврда хуманости.

Уз подршку општине и донатора постигли смо одличне резултате на здравственом и социјалном плану“, навео је Брборовић и похвалио учинак екипа подмлатка Црвеног крста на републичким квиз-такмичењима.

DSCN7781

Брборовић је нагласио да ће један од најважнијих задатака у овој години бити омасовљавање и јачање мреже основних и мјесних организација Црвеног крста на подручју општине, а нарочита пажња биће посвећена раду са младима, односно развијању осјећаја хуманости и бриге за социјално угрожене категорије друштва.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан похвалио је рад Црвеног крста и обећао помоћ општине у реализацији планираних активности у овој години.

Данас су усвојени финансијски извјештај за прошлу годину, оријентациони програм рада и приједлог финансијског плана за ову годину.

Посебним признањем за немјерљив допринос у раду Црвеног крста Котор Варош награђена је Дијана Кременовић из међународне хуманитарне организације “Ворл вижн”.