Одржана годишња скупштина Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 23. АПРИЛА – Све активности Општинске организације Црвеног крста Котор Варош током прошле године биле су усмјерене и подређене спречавању ширења вируса корона, речено је на редовној годишњој сједници Скупштине ове организације, која је одржана данас у кино-сали.

Волонтери наше организације, али и сви ми, били смо ангажовани у нечему са чиме смо се први пут сусрели. Током пандемије посебну пажњу смо посветили лицима која су у стању крајње социјалне потребе“, рекао је секретар општинског Црвеног крста Борислав Брборовић.

IMG-72e14526da6e2983ee9e11b638d6c63a-V

Он је нагласио да у прошлој години неке планиране активности нису реализоване, али су црвенокрсташи показали солидарност и одговорност према себи и другима.

На годишњој скупштини которварошког Црвеног крста истакнути су одлични резултати у раду са младима и омасовљавању организације, што ће бити један од најважнијих задатака и у овој години.

У четири прошлогодишње акције прикупљено је преко 400 доза крви, што је изразито висок проценат давања драгоцјене течности у односу на број становника и представља потврду хуманости“, поручио је Брборовић и похвалио ангажман волонтера и подмлатка Црвеног крста.

IMG-3e80d84f20cb4d3e27123498cfeac8ed-V

Данас су усвојени финансијски извјештај за прошлу и претпрошлу годину, оријентациони програм рада и приједлог финансијског плана за ову годину.

Посебним признањем за немјерљив допринос у раду Црвеног крста Котор Варош награђени су командир Вишенамјенске теренске екипе Црвеног крста Владимир Драгољевић, предсједник Комисије добровољног давалаштва крви Душко Васиљевић, вишеструки добровољни давалац крви Милорад Мандић и Слободан Петровић, службеник за информисање општине Котор Варош и вишеструки добровољни давалац крви.