Одржана девета которварошка котлићијада


КОТОР ВАРОШ, 30. АПРИЛА – На купалишту Бјелине одржана је традиционална Девета которварошка котлићијада, на којој је учествовало 61 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ, Аустрије и Словеније.

DSCN6233

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа Полицијске станице из Котор Вароша, други је био састав “Крки” из Котор Вароша, а трећепласирана екипа СРД “Челинац”.

Члан побједничке екипе и главни мајстор за рибљи паприкаш Драган Раљић рекао је Срни да је за освојено прво мјесто заслужна комплетна екипа која је за припрему котлића одабрала провјерену рибу уз неколико тајних састојака.

Ово је, без дилеме, најбоље организована котлићијада у региону, а уз то и врло посјећена, што само говори да смо у јакој конкуренцији освојили вриједно прво мјесто“, истакао је Раљић.

Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови екипе пицерија “Верди” из Бања Луке, друго мјесто припало је Ловачкој секцији “Магла” из Кнежева, а треће домаћем тиму “Љута греда”.

DSCN6273

Гости из Бања Луке су изузетно задовољни освојеним првим мјестом у конкуренцији ловачка чорба, а представник Жељко Перишић је најавио долазак и наредне године.

Многи организатори требају да се угледају на которварошку котлићијаду уколико желе да организују сличну манифестацију, јер је овдје врхунска посјета и амбијент“, истакао је Перишић.

DSCN6271

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уручио је пехаре, дипломе и награде најбољим екипама и изразио задовољство бројем учесника манифестације, која је одржана поводом Дана општине – 24. априла.

Ово је девета котлићијада коју организујемо поводом Дана општине и сваке године је све масовнија. Радује присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из Аустрије и Словеније, као и чињеница што је и у ревијалном дијелу наступило више од 15 екипа“, рекао је Сакан.

Општина Котор Варош је у сарадњи са полицијском станицом обезбиједила пасуљ и пиво за све посјетиоце који нису учествовали у такмичарском дијелу.

Которварошку котлићијаду организовали су општина Котор Варош у сарадњи ловачким и риболовачким удружењима са подручја ове локалне заједнице.