Одржана конститутивна сједница СО Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 13. ДЕЦЕМБРА – Ибрахим Палић из СДА, досадашњи предсједник Скупштине општине Котор Варош, и у наредне четири године обављаће ту функцију, а за замјеника локалног парламента на данашњој конститутивној сједници изабран је Раденко Чупић, кадар ПДП-а.

DSCN5617
На сједници је за замјеника начелника изабран Младен Тривуновић из СДС-а, а за вршиоца дужности секретара Скупштине Снежана Јурић /СДС/, која је ту функцију обављала и у протекле двије године.

Све присутне одборнике је поздравио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и пожелио им срећу у раду на добробит грађана који су им указали повјерење.

Конститутивна сједница СО Котор Варош у новом сазиву почела је полагањем заклетве и потписивањем изјаве одборника који ће у наредне четири године сједити у клупама локалног парламента.

DSCN5621
Три одборника су из приватних разлога вратили мандате, тако да су умјесто Младена Тривуновића и Снежане Јурић из СДС-а нови одборници Милорад Савановић и Младен Тепић, док је Драгану Петрушић из ПДП-а у скупштинској сали замијенио Немања Кнежевић. Скупштина у Котор Варошу ће бројати укупно 27 одборника, а највише мандата освојио је СДС који ће са коалиционим партнерима, ПДП-ом, СДА/СББ, ДНС-ом и СП-ом чинити скупштинску већину. СДС ће представљати шест одборника, затим слиједе ПДП са пет одборника, четири ће имати СНСД, три ДНС и СДА/СББ, по два ће имати СП, ХДЗ БиХ – ХНСБиХ и СРС – Српска у сигурне руке.