Одржана Конференција беба


КОТОР ВАРОШ, 1. ЈУЛА – На шестој “Конференцији беба” одржаној у Котор Варошу учествовало је 109 беба.

Изабрано је радно предсједништво ове конференције у које је ушла најмлађа беба Кристијан Ђурић, најстарија беба Нађа Муждекић, док су Кристијан Ђурић и Калина Јурић биле бебе са највише браће и сестара.

На Градском тргу синоћ је организовано такмичења малишана у четири категорије.

Konferencija beba 3

Нађа Муждекић освојила је прво мјесто у пузању, Филип Даниловић и Софија Ђурић су били најбржи у испијању сокића, најбржа у пребацивању лоптица је била Софија Богдановић, док је у игри слатког изненађења Александра Јурић најбрже појела чоколадни мафин.

Награде најуспјешнијим бебама уручили су начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и директор ЈУ Центар за културу, спорт и информисање Драган Зељковић.

Konferencija beba 4

У занимљивом музичко-забавном програму учествовали су малишани из Дјечијег вртића “Лариса Шугић”, штићеници Центра за породицу “Кућа радости” и аниматори Фазонко Бобан и Нина, који су радост игре подијелили са малишанима.

Konferencija beba 5

Велики број Которварошана испратио је ову манифестацију, чији је циљ промовисање рађања и родитељства, те изразио жељу да и наредне године буде једно овакво дружење најмлађих суграђана.

Покровитељи “Конференције беба” били су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и општина Котор Варош, док је организатор био которварошки Центар за културу, спорт и информисање.