Одржана промоција књиге „Вихоријада осјећања“


КОТОР ВАРОШ, 21. ЈУЛА – У которварошкој Народној библиотеци синоћ је одржана промоција књиге „Вихоријада осјећања“ аутора Јове Ескића.

Ово је друга књига которварошког пјесника, чији је ауторски првенац била збирка пјесама „Вихор стихова“.

1

По ријечима аутора вихор је у његовом животу брзо вихорио, емоције множио и разносио.

Вихоријада надопуњује и богати прву књигу пјесама разноврсним осјећањима и љубавима различитих облика“, рекао је Ескић.

Ауторово дјетињство није било нимало лако, као што није било лако ни младалачко доба, али све то није унијело ни труна суморности у његову поезију.

Животне недаће су се претвориле у искре које су исијале искрене стихове. Ово је поетска збирка у којој се уз класичне стихове може пронаћи и огроман број урадака из пјесничке прозе“, нагласио је Ескић.

2

Рецензент књиге Остоја Ђукић истиче да се Ескић спремао, читао, биљежио и оставњао списе у којима је износио своје мишљење и виђење књижевности.

Пјесник Ескић је лучоноша ријечи, нових стилских израза, истине и љепоте пјесничког надахнућа. Његова поезија је и у овој збирци намијењена обичним људима, а не књижевним критичарима или академској заједници“, поручио је Ђукић.

4

Други рецензент Ранко Товиловић наглашава да је ова књиг,а у односу на прву збирку пјесама, различита по зрелости својих стихова, али и слична по снажним и увјерљивим порукама које пјесник шаље.

Аутор је пјесник који је проговорио стихом, да би дао одушка како својој души, тако и за оне читаоце који који поезију осјећају као спрегу неба са психом онога који то пише“, закључује Товиловић.

5

Пјесник Петар Текић каже да је ова књига Ескићев искрен израз уобличен у стихове сјећања, који нас је вратио у доба када нисмо ни слутили да ће то уствари бити једно од најљепших обисерених драгуља нашега живота.