Одржана сједница одбора породица погинулих и заробљених бораца БОРС-а


KОТОР ВАРОШ, 18. АПРИЛА – На данашњој десетој редовној сједници Одбора породица погинулих и заробљених бораца Борачке организације Републике Српске /БОРС/ донесен је закључак да је неопходно повећати инвалиднине за породице погинулих бораца Републике Српске и побољшати положај бораца и њихових породица.

DSCN7892

Предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца БОРС-а Зоран Видић је рекао за Срну да је примјетно сваке године повећање основице за инвалиднине, али да би оне требале бити знатно веће, јер их је неопходно правилно расподијелити.

То је приоритет у нашем наредном раду, јер положај бораца и породица погинулих и заробљених бораца није на задовољавајућем нивоу“, истакао је Видић.

Такође, Видић је говорио о изградњи централног спомен-обиљежја борцима Републике Српске у Бања Луци, за који је Влада РС израдила пројекта прије десет година.

Након састанка БОРС-а предсједника Додика потписан је меморандум о сарадњи БОРС-а и Владе РС,а након усаглашавања одређених ствари очекујемо да се побољша стање борачке популације у Републици Српској“, поручио је Видић и додао да је неопходно да се донесе уредба да се у овој години збрину најугроженије породице.

Састанку је присуствовао и предсједник БОРС-а Миломир Савчић, као и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је истакао да је општина Котор Варош учинила максимум напора да се обезбиједи адекватан смјештај за све породице погинулих и заробљених бораца РС са подручја општине.

Једногласно су усвојени извјештаји о раду Одбора за 2017. годину, као и усвајање Програма рада за 2018. годину.