Одржана сједница Скупштине општине


КОТОР ВАРОШ, 7. ЈУЛА  – Одборници Скупштине општине Котор Варош су на данашњем засједању донијели одлуку о допуни Одлуке о кредитном задужењу општине гдје уврштена ставка о наставку асфалтирања Улице Патријарха Павла у Новом Насељу.
DSCN5098
Усвојена је одлука о висини и начину обрачуна накнаде за припрему и израду урбанистичко техничких услова за изградњу и реконструкцију индивидуалних, стамбених и индивудуално стамбено-пословних објеката грађевинске површине до 400 метара квадратних.
Донијета је одлука о приступању израде измјене дијела Регулационог плана „Рипиште-Баре“ Котор Варош.
Из буџета општине је предвиђено да се издвоји 80.000 марака спортским организацијама, али ће 25 одсто тог износа бити обезбијеђено кроз Јавне конкурсе УНДП-а, на које ће клубови аплицирати кроз одређене пројекте.
Одборници су усвојили одлуке о кумуналним таксама, висини боравишне таксе на подручју општине, а општинске административне таксе су усклађене са Законом о републичким административним таксама.
Измијењена је Одлука о усвајању годишњег Плана капиталних инвестиција за 2016. годину.
Стављен је ван снаге закључак којим се одређује висина таксе за водомјере, а усвојен је закључак којим се задужује начелник општине да у складу са могућностима из буџета општине издвоји одређена новчана средства за помоћ Санели Јолџић, 11-годишњој дјевојчици која је остала без оба родитеља и тренутно живи у Челинцу са баком и ујаком.