Одржана сједница Управног одбора Удружења пензионера


КОТОР ВАРОШ, 14. МАРТА – На данашњој сједници Управног одбора Удружења пензионера општине Котор Варош усвојен је финансијски извјештај за прошлу годину и план рада за ову годину.

Констатовано је да је по мјесним удружењима подијељено 360 једнократних помоћи по 50 КМ, а предсједник Удружења Ратко Чупић је подијелио лично 50 једнократних помоћи по 50 КМ.

Поносни смо на чињеницу да сваке године организујемо дружење пензионера Котор Вароша и Теслића на планини Борја. И ове године ћемо се окупити 7. јула на добро познатој локацији, гдје ћемо размијенити мишљења и искуства и тако наставити окупљања најстарије популације ове двије општине, а и ове године ће нам се прикључити и пензионери из Бањалуке, Челинца и Кнежева“, рекао је Чупић и додао да је преко 28.000 КМ у прошлој години издвојено за умрле пензионере.

1

Протеклу годину је обиљежила реконструкција и уређење санитарних чворова у Дому пензионера, чиме су створени много бољи хигијенски услови.

Захваљујући људима добре воље и пријатељима нашег Удружења успјели смо да, након готово 50 година, завршимо реконструкцију мокрих чворова, који су обухватали постављање керамике и хидроизолације, као и молерске радове. Тоалети су сада нови, редовно се чисте и одржавају, а то је веома важно, првенствено из хигијенских и здравствених разлога“, истакао је предсједник Мјесног одбора Удружења пензионера Котор Варош Раденко Крстић.

Такође, вриједно је напоменути да су урађена и два вањска тоалета на локалитету Борја, гдје се одржава традиционално дружење пензионера Котор Вароша и Теслића.

3

У саставу Општинског удружења дјелује 8 мјесних удружења, који пружају несебичну подршку у циљу помоћи пензионерској популацији.

Редовна годишња Скупштина Удржења пензионера општине Котор Варош ће се у другој половини маја мјесеца.