Одржана традиционална „Которварошка котлићијада“


КОТОР ВАРОШ, 17. АПРИЛА – На купалишту Бјелине одржана је традиционална “Которварошка котлићијада”, на којој је учествовало 61 екипа из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Хрватске.

DSCN4622

Најбољу рибљу чорбу припремила је екипа Спортског риболовног друштва /СРД/ “Бања Лука” из Бања Луке, друга је била екипа СРД “Усора” из Усоре, а треће мјесто освојила је екипа СРД “Фантоми” из Сомбора.
Према оцјени жирија, најбољу ловачку чорбу припремили су чланови Центра за културу и информисање из Челинца, друго мјесто припало је екипи “Нискоградња” из Загреба, а треће екипи ЈКП “Бобас” из Котор Вароша.

DSCN4680
Члан побједничке екипе Центра за културу и информисање из Челинца Дијана Марјановић рекла је СРНИ да је за освојено прво мјесту заслужна комплетна екипе, која је за припрему котлића одабрала праву дивљач.
“Ово је, без дилеме, најбоље организована котлићијада у региону, а уз то и врло посјећена, што само говори да смо у јакој конкуренцији освојили вриједно прво мјесто”, истакла је Марјановићева.

DSCN4652
Гости из Сомбора су изузетно задовољни освојеним трећим мјестома у конкуренцији риболовачка чорба, а капитен Мирослав Лазендић је најавио долазак и наредне године.
Желимо да проширимо пријателсјтво са општином Котор Варош, јер уколико желимо да организујемо сличну манифестацију морамо се угкледаи на ову котлићијаду, најпосјећенију у региону“, истакао је Лазендић.
Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић уручио је пехаре, дипломе и награде најбољим екипама и изразио задовољство због броја учесника манифестације, која је одржана поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла.

DSCN4590
“Ово је осма котлићијада коју организујемо поводом Дана општине и сваке године је све масовнија. Радује присуство великог броја учесника из сусједних градова, али из Србије и Хрватске, као и чињеница што је и у ревијалном дијелу наступило више од 20 екипа”, додао је Вучановић.
Општина Котор Варош је у сарадњи са Полицијском станицом обезбиједила пасуљ и пиво за све посјетиоце, који нису учествовали у такмичарском дијелу.
“Которварошку котлићијаду” организовали су општина, Спортско риболовно друштво “Котор Варош” и ловачка удружења са подручја ове локалне заједнице, а значајну помоћ у чишћењу градског купалишта „Бјелине“ пружило је ЈКП „Бобас“.