Одржани “Видовдански дани фолклора Масловаре 2022”


КОТОР ВАРОШ, 20. ЈУНА – У которварошкој мјесној заједници Масловаре одржана је манифестација “Видовдански дани фолклора Масловаре 2022” на којој се представило 18 културно-умјетничких друштава из Србије и Републике Српске.

Прије почетка манифестације, која је одржана јуче на игралишту Основне школе “Петар Петровић Његош”, учесници су свечаним дефилеом прошли главном улицом у Масловарама до Цркве Светог Георгија.

Folklor 2

Предсједник Културно-умјетничког друштва /КУД/ “Брио-Рудар” Масловаре Средо Богданић рекао је да је пријатељство и дружење са културно-умјетничким друштвима веома битно за очување и његовање традиције и обичаја.

Радују нас оваква дружења која имају за циљ промовисање традиционалне игре и пјесме. Нова познанства, забава, а уз то и очување традиције и обичаја главна су обиљежја манифестације“, истакао је Богданић и додао да су се након четири године дружења побратимили са КУД-ом “Лира фолклор” из Београда.

Bratimljenje društava

Он је навео да је сабор фолклора у Масловарама постао традиционална манифестација која сваке године окупља све више посјетилаца и културно-умјетничких друштава из Републике Српске и региона.

Организатори манифестације били су КУД “Брио-Рудар” Масловаре и Основна школа “Петар Петровић Његош” Масловаре.