Одржани “Видовдански дани фолклора”


КОТОР ВАРОШ, 24. ЈУНА – У которварошкој мјесној заједници Масловаре одржана је манифестација “Видовдански дани фолклора Масловаре 2019”, на којој се представило шеснаест културно-умјетничких друштава из Србије и Републике Српске у оквиру которварошког културног љета.

Прије почетка манифестације, која је одржана на игралишту Основне школе “Петар Петровић Његош”, учесници су свечаним дефилеом прошли главном улицом у Масловарама до цркве Светог Георгија, гдје су уживали у пјесми и игри.

Maslovare 3

Предсједник Културно-умјетничког друштва “Брио-Рудар” Масловаре Средо Богданић рекао је да је пријатељство и дружење са културно-умјетничким друштвима веома важно у погледу очувања и његовања традиције и обичаја.

Радују нас оваква дружења која имају за циљ промовисање традиционалне игре и пјесме. Нова познанства, забава, начин рекреације, а уз то и очување традиције и обичаја, главна су обиљежја манифестације“, истакао је Богданић.

Сви учесници, њих 500, који су пјесмом и игром представили фолклорну традицију крајева из којих долазе, награђени су великим аплаузом многобројне публике.

Maslovare 2

Сабор фолклора у Маловарама постала је традиционална културна манифестација на подручју которварошке општине која сваке године окупља све више посјетилаца и културно-умјетничких друштава из Републике Српске и региона“, додао је Богданић.

Организатор ове успјешне манифестације било је Културно-умјетничко друштво “Брио-Рудар” Масловаре.