Одржано “Вече домаће кухиње”


КОТОР ВАРОШ, 5. СЕПТЕМБРА – Гастрономска манифестација “Вече домаће кухиње” и презентација ручних радова одржана је у Котор Варошу, а награда за најоригиналнију етно-трпезу припала је представницима Српске православне цркве из Врбањаца.

Најљепше уређен штанд, према оцјени жирија, био је код Римокатоличког жупног уреда, а најразноврснију понуду имао је Меџлис Исламске заједнице.

Gastro 2

Спортско-риболовном друштву “Котор Варош” припала је награда за најбољу риболовачку понуду, док је у конкуренцији најбољег представљања ловачких специјалитета прво мјесто освојило Ловачко удружење “Трофеј”.

Удружење жена “Срећа” из Ободника имало је најбољу гастрономску, а пекара “Обеликс” најбогатију пекарску понуду.

Gastro 1

Награде и признања најуспјешнијим излагачима уручио је начелник општине Зденко Сакан који је истакао како треба подржати све оно што је аутохтоно и заједно са другим локалним заједницама увезати у јединствену туристичку понуду.

Бројни посјетиоци су могли да уживају у традиционалним јелима которварошког краја, али и да купе ручне радове“, нагласио је Сакан.

Gastro 4

“Вече домаће кухиње” синоћ су заједнички организовали Центар за културу, спорт и информисање и општина. Ова манифестација одржава се већ 10 година.