Одржано поетско вече „Сањај и ти“


КОТОР ВАРОШ, 20. АПРИЛА – Поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла синоћ је у амфитеатру Средњошколског центра „Никола Тесла“ одржано поетско вече под називом „Сањај и ти“.

DSCN4699
Пјесник Петар Ђаковић је промовисао посљедњу књигу пјесама за дјецу „Шта ко сања“ и том приликом, заједно са члановима ансамбла „Жубор“ и ученицима которварошке Гимназије, рецитовао стихове из поменуте збирке пјесама.
Ове године навршавам 20 година књижевног рада и драго ми је што сам обиљежавање јубилеја почео у свом Котор Варошу“, рекао је Ђаковић.
За књигу „Шта ко сања“ Ђаковић је добио награду „Станко Ракита“, коју додјељује Удружење књижевника Републике Српске.
Драж писања за дјецу састоји се у томе што су они најзабавнији дио популације у свим временима. Писати за дјецу је одговоран посао, јер њих не можете преварити“, истакао је Ђаковић.
Рецензент књиге мр Светозар Личина је ову збирку пјесама оцијенио као широко поље стваралаштва за дјецу, гдје аутор преплитањем игре духа и поезије активно прихвата свијет дјетињства.
Из Ђаковићеве поезије за дјецу избија снага хуманости. Он се не обраћа само дјеци већ и родитељима, учитељима и вршњацима“, нагласио је Личина.

DSCN4700
О књизи „Шта ко сања“ говорили су и професори Небојша Бубић и Филип Перишић, који су се сложили у оцјени да је Ђаковић кроз свој радни вијек, бавећи се образовањем и васпитањем, створио озбиљне претпоставке за писање дјечијих пјесама.
Организатори ове културне манифестације били су ЈУ „Центар  за културу, спорт и информисање“ и СПКД „Просвјета“ Котор Варош.