Одржан Сабор фолклора


КОТОР ВАРОШ, 9. ЈУЛА – У оквиру „Которварошког културног љета“ синоћ је на игралишту на Новом Насељу одржана традиционална манифестација Сабор фолклора, на којој се представило осам културно-умјетничких друштава.

DSC_0210

Прије почетка манифестације учесници су у свечаном дефилеу прошли кроз град до игралишта на Новом Насељу.

Велики број посјетилаца уживао је у наступима Фолклорог ансамбла /ФА/ „Котор Варош“, Културно-умјетничког друштва /КУД/ „Брио Рудар“ Масловаре, КУД „14. фебруар“ Јаворани, СПКД „Просвјета“ Прњавор, КУД „Милош Дујић-Мишо“ Челинац, КУД „14. фебруар“ Дебељаци, КУД „Душан Станковић“ Чечава и КУД „Радост“ Теслић.

Предсједник ФА „Котор Варош“ Санела Поповић је истакла да је пријатељство са културно-умјетничким друштвима врло важно у погледу очувања пријатељства и његовања традиције.

Радују нас оваква дружења која имају за циљ промовисање традиционалне игре и пјесме. Нова познанства, забава, начин рекреације, а уз то и очување традиције, главна су обиљежја данашње манифестације“, нагласила је Поповићева.

Сви учесници су пјесмом и игром представили фолклорну традицију својих крајева.

Великим аплаузом награђен је и наступ Саше и Сефана Ждерића, чланова Ансамбла „Жубор“.

Организатор ове манифестације, која се већ традиционално одржава у Котор Варошу, била је ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“.