Одржан састанак на тему Старт-уп дан КРЕНИ


КОТОР ВАРОШ, 8. МАЈА – У оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БИХ“ који се проводи у општини Котор Варош уз подршку УНДП-а данас је у скупштинској сали одржан састанак на тему Старт-уп дан „КРЕНИ“.

DSCN6318

Састанку су присуствовали представници УНДП-а Мајда Ганибеговић и Диана Шилић, чланови Партнерске Нетwоркс фондације, начелник Котор Вароша Зденко Сакан и представници општине, мјесних заједница, привредници, представници образовних институција и невладиних организација, као и остали грађани заинтересовани за реализацију властитих идеја.

Старт-уп дан је једна од активности у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске у вриједности од 14,5 милиона КМ, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација (УНДП). У пројекту на нивоу БиХ учествује 125 мјесних заједница и 23 јединице локалне самоуправе.

Учесници овог пројекта ће имати прилику у Бања Луци већ 26. маја представити своје друштвено одговорне идеје из различитих области како би помогли својој заједници“, истакао је у свом обраћању начелник општине Зденко Сакан уз жељу да из Котор Вароша буде предложено што више идеја које ће бити одабране.

Уз помоћ стручњака који подстичу друштвени развој, креирају пословна рјешења и посједују знање, вјештине и контакте који утичу на економске промјене у БиХ, особе са најбољим идејама ће имати прилику да добију савјете како да на најбољи начин пројекти буду интегрисани у њиховим заједницама“, нагласила је водитељица пројекта Мајда Ганибеговић.

Пројекат „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ има за циљ да подстакне већи ангажман грађана у општинском одлучивању, пружању квалитета услуга, те провођењу локалних развојних иницијатива, чији резултат би се огледао кроз допринос мјесних заједница одговорном понашању и дјеловању локалних самоуправа према грађанима.