Одржан састанак Привредног савјета

Одржан састанак Привредног савјета


КОТОР ВАРОШ, 4. АПРИЛА – Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је на данашњем састанку Привредног савјета ове локалне заједнице представио процес БФЦ сертификације (општина са повољним пословним окружењем) којем се приступило крајем прошле године.

DSCN4451

На данашњем састанку начелник Вучановић је представио привредну ситуацију и програм подршке привреди, којим би се додатно побољшала запосленост и пласман производа.

Привредни савјет нам је веома важан из разлога што он утиче на анализу и провођење постојеће, али и предлаже нове пројекте за Стратегију развоја општине Котор Варош, сугерише нам многе важне одлуке и приједлоге како најбоље сарађивати са привредницима и како проширивати капацитете и привући инвеститоре у наш град”, рекао је Вучановић.

Надлежност Привредног савјета обухвата кандидовање проблема и давање препорука начелнику општине, одјељењима општинске управе и другим релевантним институцијама у вези са олакшавањем и убрзавањем пословања, раста и развоја предузећа и предузетничких радњи на територији општине.

Формирањем привредног савјета осигуран је континуитет рада на јавно-приватном дијалогу, а начелник Вучановић је позвао привреднике да сумирају пословне резултате у протеклом периоду, али и да најаве нове пословне намјере.

Састанку су присуствовали и представници Привредне коморе РС и ГОЛД пројекта.