Организован пријем за ученике генерације и вуковце


КОТОР ВАРОШ, 11. ЈУЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за 11 вуковаца и ученика генерације завршних разреда средњих и основних школа са подручја ове општине, те уручио им новчане награде и пожелио срећу и успјех у даљем школовању.

“Ви сте понос и будућност наше општине и Републике Српске. Током досадашњег школовања постигли сте изузетне резултате и искрено вјерујем да ћете тако наставити, како би касније знањем које сте стекли били носиоци развоја Котор Вароша”, истакао је Сакан.

Zajednička ispred opštine

Он је нагласио да општинска управа подржава младе и успјешне људе, првенствено додјелом стипендија и да је ове године за ту намјену издвојено 70.000 КМ из општинског буџета.

Ученик генерације Основне школе “Свети Сава” Милана Верић уписала је Медицинску школу у Бањалуци.

Захвални смо начелнику на пријему. Његова подршка, као и новчана награда, много нам значи у даљем школовању“, поручила је Верићева.

Prijem 2

Ученик генерације Средњошколског центра “Никола Тесла” Андреа Борић рекла је да је током школовања научила како да распореди вријеме када је у питању учење, али и ваннаставне активности.

Са добром расподјелом времена све се може постићи. Зависно од обавеза организовала сам се колико дневно је потребно да учим, а учила сам ради себе и своје будућности и наставка образовања. Планирам да упишем Електротехнички факултет у Бањалуци“, додала је Борићева.

Prijem 4

Поред Верићеве и Борићеве награђени су још основци Бранко Каламанда, Јована Јурић, Немања Ескић, Адријана Јурић и Јована Дукић из Основне школе “Свети Сава” Котор Варош, Ђурђица Поповић из Основне школе “Петар Петровић Његош” Масловаре и Сара Лујић из Основне школе “Петар Кочић” Шипраге, те средњошколци Николина Петрушић и Невенка Бојић из Средњошколског центра “Никола Тесла” Котор Варош.

Ученицима генерације средњих школа уручене су новчане награде од по 200 КМ, а ученицима генерације основних школа и вуковцима по 100 КМ.