Освештани и запаљени бадњаци у которварошким храмовима


КОТОР ВАРОШ, 6. ЈАНУАРА – Освештање и налагање бадњака у Котор Варошу обављено је пред Храмом Рођења Пресвете Богородице након вечерњег богослужења.

Вечерњу литургију служио је архијерејски намјесник Миленко Нарић који је парохијанима и људима добре воље пожелио срећне божићне празнике, да их прославе заједно са својим породицама и пријатељима.

Dolazak Badnjaka

У краткој бесједи Нарић је истакао да је Божић је празник вјечне радости.

Рођење Господа Исуса Христа кратко називамо Божић и тако уствари потврђујемо да је Бог дошао да нам донесе живот. Свако рађање је радост, јер се рађа нови живот, а рођење Господа Исуса Христа је највећа радост, јер је Бог даривао људима вјечни живот“, нагласио је Нарић.

Milenko Narić

Мјештани которварошког села Чепак ове године били су домаћини бадњаку, који је у колони прошао кроз Плане, Ново Насеље и Рипиште, а потом и кроз ужи центар Котор Вароша.

Дјеца су се највише обрадовала обичају пијукања, чији су домаћини ове године били Вјенчо и Драган Поповић и Драган Маџарић, који су обезбиједили пригодне поклоне и слаткише.

IMG-7744d834f94a61ca110952e36a4fb5af-V

За велики број окупљених вјерника припремљено је кувано вино и обезбијеђен ватромет, који су обезбиједили Милован Ђукић, Илија Нарић и Александар Шелвер.

Домаћини бадњаку наредне године биће мјештани которварошког Новог насеља.

IMG-371b4573d002c57830d1c2457c57e7f0-V

Вечерња литургија је служена и у осталим храмовима на подручју општине Котор Варош.