Отворена изложба дјечијих радова


КОТОР ВАРОШ, 27. МАЈА – Изложба дјечијих радова, насталих у двогодишњој школи цртања и сликања „Арт Чупић“, отворена је синоћ у галеријском простору кино-сале у Котор Варошу.

Полазници ове школе, њих 21, представили су више од стотину цртежа и слика.

На изложби су заступљене све ликовне технике, од цртежа на папиру рађених у техници оловка, угљен, пастел, туш, акварел, па до акрила на платну.

Ова изложба има за циљ да се сумирају утисци, промовишу млади таленти и да се подстакне ширење ликовне умјетности у нашој локалној заједници“, рекао је ликовни умјетник Горан Чупић, руководилац школе сликања „Арт Чупић“.

Izložba 2

Током рада у школи сликања малишани су имали прилику да се упознају са сликарским техникама као и са радом са колаж папиром, графиком, моделовањем са глином, мозаиком и декупаж техником.

По његовим ријечима главни циљ „Школе цртања и сликања“ је да кроз креативно остваривање полазници развију машту, вјештину имагинације, али и да испоље свој стваралачки дух.

Ова изложба је доказ да су наши полазници успјешно прошли кроз одређене умјетничке технике, а након љетног школског распуста и мале паузе наставићемо са радом“, нагласио је Чупић.

Izložba 5

Изложба дјечијих радова ће бити отворена до 2. јуна, сваким даном у периоду од 17.00 до 20.00 часова.