Отворена изложба слика Бранка Русмир


КОТОР ВАРОШ, 19. АПРИЛА – У оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош – 24. вприла вечерас је у галеријском простору кино-сале отворена изложба слика которварошког умјетника Бранка Русмира.

DSCN7902

Ријеч је о сликару чија су дјела оцијењена најбољим критикама бројних домаћих и страних стручњака из свијета умјетности, а препознатљива су у Републици Српској, БиХ и земљама бише Југославије.

Изложбу је отворио начелик општине Котор Варош Зденко Сакан истакавши да је Русмир својеврстан амбасадор општине, који своју енергију умјетничким дјелима преноси на људе добре воље.

Слике Бранка Русмира биле су изложене у многим европским метрополама, што је од великог значаја за нашу локалну заједницу. У оквиру наших могућности и даље ћемо подржавати његов рад, јер су на већини његових слика природне љепоте Котор Вароша“, рекао је Сакан.

DSCN7900

Русмир каже да се на његовим сликама често могу препознати замеци крила, који симболизују слободу и покушај да одлетимо далеко од стварности и баналности живота.

Кроз грчку и словенску митологију пут имагинације је отворен. Тражим симболику за све видове савременог битисања и све видове деструкција које утичу на наш живот“, наглашава Русмир и додаје да је на изложби у фокусу жена као извор свјетлости.

Изложби слика Бранка Русмира присуствовали су представници локалне управе, јавних предузећа и установа и бројни грађани.

Сви они који нису били у могућности да погледају слике овог умјетника биће у прилици да то ураде до 23. априла, до када траје изложба.