Отворена ликовна колонија „Хајдучке воде 2021“


КОТОР ВАРОШ, 14. АВГУСТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан отворио је данас на Хајдучким водама Ликовну колонију која је окупила 11 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша.

Сакан је рекао да колонија има за циљ да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

Вјерујем да ће у наредна два дана 11 умјетника пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту Хајдучких вода и планине Борја, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду”, поручио је Сакан.

Likovna kolonija 2

Умјетници ће у току дводневне ликовне колоније имати задатак да насликају по једно платно, а можда и више у зависности од сензибилитета умјетника.

Најзначајније је да сваки аутор ради оно што му је најјаче и најближе, јер тако, по мом искуству, настају најбољи радови, а овај амбијент је сјајна инспирација. Током трајања колоније умјетници ће моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и на крају да настала дјела изложе, а један дио слика ћемо поклонити нашим домаћинима”, рекао је иницијатор ове манифестације дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић.

Likovna kolonija 3

Учесници ликовне колоније „Хајдучке воде 2021” су Бранко Русмир, Дара Божичковић, Мухамед Хускић, Горан Чупић, Теодора Јурић, Марија Марић, Жељка Нарић, Ивана Стаменковић, Ана Борић, Ивана Јурић и Јелена Јурић из Котор Вароша.

Организатор Ликовне колоније „Хајдучке воде 2021” је Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање”, а покровитељи општина Котор Варош, мотел “Хајдучке воде”, Маркет „АС“ и компанија „Блицнет“.