Отворени “Дани науке”


КОТОР ВАРОШ, 17. АПРИЛА – Начелник општине Зденко Сакан отворио је данас у Средњошколском центру /СШЦ/ “Никола Тесла” манифестацију “Дани науке” у оквиру обиљежавања 24. априла – Дана општине Котор Варош, која има за циљ промоцију и популаризацију науке.

DSCN7882

Наука представља неодвојиви дио свакодневног живота и овај фестивал је показао инспирацију ученика и њихову креативност из физике, хемије, математике и биологије“, рекао је Сакан.

Он истиче да су се ученици потрудили да на едукативан и занимљив начин популаризују и друштвене науке и приближе их посјетиоцима.

Директор СШЦ “Никола Тесла” Данијела Костић поручила је да је ово заједнички рад ученика и њихових професора из различитих научних области, али и промоција врхунских резултата спортиста у ваннаставним активностима.

DSCN7871

Осим средњошколаца, излагачи на “Данима науке” били су и которварошки студенти са Природно-математичког факултета из Бањалуке, затим чланови фолклорне, ликовне и музичке секције.

Показну вјежбу пружања прве помоћи успјешно је извела екипа подмлатка Црвеног крста.

Манифестација “Дани науке” биће завршена сутра научним предавањима која ће одржати стручњаци Природно-математичког факултета из Бањалуке.