Отворен Друштвени центар у Мјесној заједници Ободник


КОТОР ВАРОШ, 21. АПРИЛА – У Мјесној заједници Ободник данас је отворен Друштвени центар у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“, који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

DSCN6138

Заједничким средствима УНДП-а, општине Котор Варош и МЗ Ободник у износу од 18.330 КМ завршена је адаптација зграде и вањско уређење, те уређење простора канцеларијском и информатичком опремом.

Друштвени центар је отворен на кориштење грађанима и удружењима са подручја општине Котор Варош.

Начелник Сакан је изразио увјерење да ће отворени центар бити само подстицај за даљи рад и унапређење мјесне заједнице.

Реализацијом овог пројекта у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) побољшавамо квалитет живота грађана наше општине кроз оснаживање локалног нивоа власти, услуга и инфраструктуре на локалном нивоу, те јачање демократске одговорности и социјалне укључености“, истакао је Сакан.

Новоотворени Друштвени центар ће служити као адекватан простор за организацију и имплементацију културних, друс̌твених, друс̌твено подузетничких програма и активности. Центар је јединствен простор у овој средини, усмјерен на задовољавање потреба и пружање могућности првенствено грађанима, те удругамачиме се доприноси бољој квалитети живота у локалној заједници“, рекла је Мајда Ганибеговић, УНДП БиХ водитељица пројекта.

DSCN6127

Ова активност у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини“ је само дио даљег развоја пројекта којем је у циљу бољи квалитет живота грађана БиХ кроз оснаживање локалног нивоа власти, услуга и инфраструктуре на локалном нивоу, те јачање демократске одговорности и социјалне укључености.

Грађани се радују активном кориштењу Друштвеног центра за активности удружења, невладиних организација, радионица за дјецу, семинара, едукација, пројекција, те слободно вријеме за кориштење простора, дружења, састанака, презентација, форума, и слично.

Ово је једна од активности у оквиру пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ који је заједнички пројекат Владе Швајцарске и Владе Шведске у вриједности од 14,5 милиона КМ, а спроводи га Развојни програм Уједињених нација (УНДП). Циљ пројекта је повећање демократског и директног учешћа грађана Босне и Херцеговине у локалној управи, јачање одговорности општинских власти и побољшање инфраструктуре и услуга на нивоу мјесних заједница.