Отворен љетни омладински камп Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 1. ЈУЛА – У насељу Товладић код Котор Вароша отворен је 15. Омладински камп Црвеног крста Котор Варош, који је окупио 40 кампера из Прњавора, Ковина и Котор Вароша.

У присуству кампера и бројних гостију ову манифестацију синоћ је свечано отворио предсједник Општинског одбора Црвеног крста Котор Варош Војислав Главаш.

Kamp 3

Он је истакао да ће знања стечена у овом кампу помоћи младима да још боље раде у својим срединама, нарочито у школској организацији Црвеног крста, дајући свој допринос на укупном јачању заједнице.

Циљ овогодишњег кампа је да полазници стекну нове и усаврше већ стечене компетенције којима ће допринијети индивидуалном усавршавању и раду својих организација, а и функционисању локалне заједнице.

У наредних седам дана млади ће стицати знања путем низа курсева попут пружања прве помоћи, реалистички приказ повреда и обољења, упознавање са вриједностима покрета Црвеног крста и Црвеног полумјесеца и анимација.

Kamp 2

Управник кампа Ана Каламанда рекла је да ће, осим наведених курсева, бити организована и предавања о болестима овисности, репродуктивном здрављу, препознавању интернет насиља и насиља у породици, трафикингу, затим играонице и културне и спортске приредбе.

Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног крста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади чланови Црвеног крста моћи стицати нова знања и вјештине, учити се хуманости и солидарности.

Од првог кампа организованог у августу 2004. године, када су у Товладићу боравили млади из Италије, Француске, Шпаније, Норвешке, Македоније и БиХ, па све до овогодишњег издања кампа, кроз овај простор је прошло више од двије хиљаде учесника.

Kamp 5

Реализацију кампа, који ће трајати до 6. јула, су подржали општинска управа, “Ворлд вижн” и локални донатори, а значајан дио средстава су обезбиједили чланови Клуба младих Црвеног крста Котор Варош.