Парохија Мајданска обезбиједила 2.200 божићних пакетића за дјецу Српске


БАЊАЛУКА, 6. ЈАНУАРА – Александар Ацо Батар и бројни пријатељи у расејању и ове године су усрећили малишане и њихове породице за Божићне празнике, обезбиједивши 2.200 пакетића и тим хуманим гестом обрадовали најмлађе становнике Српске.

Након вечерњег богослужења у Храму Светог Саве у Бронзаном Мајдану пакетићи су дистрибуирани на адресе малишана у Мркоњић Град, Котор Варош, Омарску, Мањачу, Трн и бројна друга мјеста у околини Бањалуке, што је похвалио јеромонах Методије из манастира Гомионица у својој бесједи.

Пресрећан сам јер је још једна хуманитарна акција, коју организују наши људи у расејању, успјела. Ови људи добре воље у континуитету показују како се воли отаџбина и љубе ближњи своји, од њих треба да научимо шта значи када се воли Бог и други, најпре родитељи, браћа, сестре и пријатељи, а онда и они којима је помоћ најпотребнија“, истакао је јеромонах Методије.

Jeromonah Metodije i protonamjesnik Batar

Протонамјесник Мирко Батар је поручио да све невоље, тешкоће, љутње и нерасположења јесу само тренуци у којима имамо могућност да осјетимо да никада нисмо сами и да је Бог увек са нама.

Божић је празник којем се дјеца посебно радују и зато је ова акција, која се организује већ десету годину, показала племенитост наших људи жељних да помогну онима којима је помоћ најпотребнија“, нагласио је Батар.

Večernje bogosluženje 1

Идеја за овај хумани гест потекла је од Александра Аце Батара, који се увијек радо враћа у родни крај и чија љубав према Бронзаном Мајдану и свим људима Српске је већа од свега.

Ово је само једна од активности коју проводимо, не само током празника, већ цијеле године, јер су дјеца и онима којима је помоћ потребна у средишту нашег живота. Помажемо људима који су у тешкој материјалној ситуацији и наставићемо да то радимо и у наредном периоду“, поручио је Батар и додао да су поред пакетића обезбиједили и новчане донације за двије породице у стању социјалне потребе.

Donatori paketića i ljudi dobre volje

Свештенство Храма Светог Саве у Бронзаном Мајдану, у духу православља и традиције, за све малишане данас je припремилo воће и слаткише за пијукање, божићни хљеб и друге поклоне како би у правом смислу осјетили радост Христовог рођења.