Петнаестогодишњаци дочарали живот „Са оне стране улице“


КОТОР ВАРОШ, 24. ОКТОБРА – Млади глумци бањалучког „Дис“ позоришта вечерас су оквиру „Варош феста“ извели представу „Са оне стране улице“ и показали колико је неразумијевања у њиховом свијету.

DSCN5492

Представа је ауторски пројекат Милана Богдановића и на суптилан начин говори о разликама у друштву и стварима које би млади жељели да промијене. Умјетнички директор „Дис“ позоришта Новица Богдановић је истакао да је представа визуелна и да има мало текста.

Представа је својеврсно чудо и прављена је за 22. вијек, врло је захтијевна и пуна технолошких иновација“, истакао је Богдановић.

У представи игра пет младих глумаца, који кроз игре сјенки, плес, пантомиму, пјевање, специфичан дизајн свјетла и инспиративну музику желе дочарати живот са оне стране улице.

„Да ли је теже бити насилник или жртва и колико је мала граница између то двоје, питање је којим се бави представа “Са оне стране улице”, а којој је ово шесто извођење и захвални смо которварошкој публици што нас је подржала у великом броју“, нагласио је Богдановић и додао да ће ова представа имати свој фестивалски живот и да ће дуго трајати.

У представи глуме, пјевају и играју Ивана Петрушинки, Тијана А. Касаповић, Анђела Митровић, Анђела Вукобрат и Јана Вуксан, а сценографска и костимографска рјешења настала су заједничким промишљањем комплетне екипе.

Други фестивал омладинских позоришта „Варош фест“ наставља се сутра од 20 часова и 30 минута едукативном драмом „Страдалници“ у извођењу глумаца Бањалучког студенстког позоришта.