Повећан број аутобуских линија за Бања Луку

Повећан број аутобуских линија за Бања Луку


КОТОР ВАРОШ, 13. СЕПТЕМБРА – Почетак нове школске године узроковао је повећан број полазака овлаштеног превозника који обавља превоз лица у међуградском саобраћају.

DSCN3847

У предузећу “Превоз Голуб”, које обавља превоз лица у линијском саобраћају по регистрованим редовима вожње на свим локалним линијама на подручју општине Котор Варош, истичу да је повећан број полазака према Бањалуци због великог броја ђака и студената који похађају наставу у овом граду.

Са 19 свакодневних полазака из Котор Вароша према Бањалуци омогућили смо несметан превоз за укупно 259 средњошколаца и студената са подручја општине, као и за 150 радника који свакодневно путују према највећем граду Српске“, рекао је директор у овом предузећу Милан Шкорић.
Он напомиње да је возни парк обновљен новим аутобусима са појачаним капацитетима, што омогућава комфор свим путницима у међуградском саобраћају.
За ђаке и студенте смо обезбиједили и довољан број полазака који саобраћају кроз градско подручје Бања Луке, тако да им је знатно олакшан пут до школе и факултета“, рекао је Шкорић.
Без обзира на учестала поскупљена горива цијене дневних и мјесечних карата се нису мијењале пуних 13 година, а у овом предузећу и даље муку муче са таксистима који не поштују цјеновник.
Осим што користе аутобуска стајалишта таксисти превозе путнике по цијени аутобуске карте, што је недопустиво“, закључио је Шкорић.
Већина радника са подручја општине користи линије овог превозника, што говори о томе да је обезбијеђена одговарајућа покривеност града, а из предузећа “Превоз Голуб” поручују путницима да се унапријед упознају о реду вожње према свим дестинацијама.