Повећања издвајања за спортске клубове


КОТОР ВАРОШ, 29. МАРТА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању донијели одлуку да се из буџета издвоји 90.000 КМ за рад спортских клубова, што је за 10.000 КМ више у односу на прошлу годину.

DSCN7787

Осим тог износа спортски колективи имају бесплатне термине за тренинге и одигравање утакмица у спортској дворани, за чију намјену се из општинског буџета издваја додатних 40.000 КМ.

Политичким странкама у овој години припашће 35.000 КМ, а за рад савјета мјесних заједница биће издвојено 10.000 КМ.

Одборници локалног парламента су усвојили програм рада ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“, затим програм чишћења и одржавања јавних асфалтних и зелених површина на подручју општине и у мјесним заједницама.

Програми кориштења средстава посебних водних накнада, утрошка средстава од концесионе накнаде и кориштења средстава накнаде на основу промјене намјене пољопривредног земљишта у непољопривредне сврхе за 2018. годину су једногласно усвојени.

За вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду поново је именован Срђан Ћорић (СДС), док је је Санди Алић остао члан Школског одбора испред јединице локалне самоуправе у ЈУ СШЦ „Никола Тесла“ Котор Варош.

Одборници су усвојили и годишњи извјештај о раду Борачке организације Котор Варош.