Познати добитници Златних повеља и општинских захвалница


КОТОР ВАРОШ, 13. АПРИЛА – Локални парламент је донио одлуку да Златну повељу поводом Дана општине Котор Варош добију предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић и виши асистент на Архитектонско-грађевинском факултету у Бањалуци Славко Васиљевић.
DSCN6084

Општинским захвалницама биће награђени секретар Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић, директорица Центра за породицу “Кућа радости” Драгица Тепић, ученик Средњошколског центра “Никола Тесла” Славен Кнежевић, којег је предсједник Републике Српске Милорад Додик одликовао Медаљом заслуга за народ, сениорски шампион БиХ у џудоу Борислав Богданић и угледни културни радник и вођа Анасмбла “Жубор” Обренко Тепић.

Посебну захвалницу ће добити Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске.
Након што је Управна инспекција Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске утврдила да четири од шест вршилаца дужности начелника одјељења у општини Котор Варош не испуњавају услове за те позиције одборници локалног парламента су донијели одлуку да они остану на функцијама.
Управна инспекција Министарства управе и локалне самоуправе РС је утврдила да начелницима Одјељења недостају адекватне дипломе, радно искуство или положен стручни испит, што су услови за рад у општинској управи.
Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан сматра да ће општина наставити нормално да функционише, али и да оваковом одлуком скупштинске већине није прекршен закон.
DSCN6083
Све процедуре ће бити проведене у складу са законом и поштоваћемо рокове о разријешењу четири начелника Одјељења и именовању нових“, нагласио је Сакан.
Одборници СО су усвојили Програм коришћења средстава посебних водних накнада за 2017. годину у износу од 43.550 КМ, као и Програм утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената за ову годину у износу од 820.000 КМ.
За секретара СО Котор Варош је на основу конкурса именована Снежана Јурић, која је у протекле двије и по године обављала функцију вршиоца дужности.
Усвојен је План капиталних инвестиција за 2017. годину и за период 2017. – 2021. године, као и План имплементације Стратегије развоја општине Котор Варош за текућу годину и за период 2017. – 2019. године.