Показна вјежба Црвеног крста у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 14. СЕПТЕМБРА – Волонтери и чланови екипе Прве помоћи Црвеног крста Котор Варош обиљежили су Свјетски дан прве помоћи показном вјежбом у реалној ситуацији која захтијева брзо реаговање након саобраћајне несреће.

С обзиром на то да је млађа популација категорија која највише страда у саобраћајним удесима, била је ово прилика да се они сами едукују и припреме за ситуације спашавања унесрећених”, рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић.

Он је нагласио да се, учењем и усвајањем вјештина прве помоћи, свако може припремити за ситуацију у којој својим знањем и примјеном наученог може спасити нечији живот.

Pokazna vježba 3

Члан екипе Прве помоћи Татјана Сакан истакла је да овакве акције подижу свијест младих људи у спашавању живота и указују на важност основних знања о кризним ситуацијама.

У општинској организацији Црвеног крста Котор Варош изразили су задовољство што је повећан број чланова екипе Прве помоћи, који су своје знање демонстрирали у данашњој показној вјежби.

У организовању ове активности подршку младим волонтерима пружили су служба Хитне медицинске помоћи Дома здравља Котор Варош и полицијска станица.