Покренути поступак против ШГ „Врбања“


КОТОР ВАРОШ, 9. ФЕБРУАРА – Одборници Скупштине општине Котор Варош су на данашњем засједању усвојили годишњи план утрошка намјенских средстава од накнаде по основу продаје шумских дрвних сортимената за 2016. годину, уз закључак да начелник општине покрене поступак принудне наплате средстава из претходне двије године према ШГ „Врбања“ у измосу од 780.000 КМ.
DSCN4231
Дуг из 2014. године износи 94.000 КМ, док су обавезе ШГ „Врбања“ према општини Котор Варош за прошлу годину 686.000 КМ.
Усвојена је одлука о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде за 2016. годину у износу од 0,004 КМ.
Одборници су једногласно донијели одлуку о утврђивању просјечне коначне грађевинске цијене једног метра квадратног корисне површине стамбеног и пословног простора у износу од 720 КМ за израчунавање висине ренте за градско грађевинско земљиште у 2016. години.
Пореска стопа за опорезивање непокретности на подручју општине у 2016. години износи 0,2 %, а за производне дјелатности 0,1 %.
Одборници су донијели одлуку да висина накнаде за одржавање водомјера у објектима гдје су колективна становања сада износи 0,50 КМ.
35.000 КМ биће издвојено из буџета општине за рад политичких странака у овој години, а 10.000 КМ за рад Савјета мјесних заједница.
Усвојене су одлуке о стипендирању студената за текућу годину и изради регулационог плана „Камена кућа“ Котор Варош.
Усвојен је програм рада ЈУ Центар за социјални рад и програм утрошка намјенских средстава Ватрогасног друштва за 2016. годину, а донесен је и закључак о пружању подршке оснивању и раду невладиних организација на подручју општине.
Досадашњи одборник Слободног демократског српског клуба (СДСК) Владан Ђекановић се на данашњем засједању изјаснио да ће убудуће дјеловати као одборник ПДП-а, тако да ова партија у локалном парламенту сада има 8 одборника.