Положени вијенци на спомен-костурницу

Положени вијенци на спомен-костурницу


КОТОР ВАРОШ, 9. МАЈА – У Котор Варошу су поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом, представници СУБНОР-а и општине Котор Варош положили вијенце на спомен-костурницу погинулим борцима из Другог свјетског рата.

DSCN6338

Предсједник ОО СУБНОР-а Јово Трњак рекао је да Дан побједе над фашизмом треба обиљежавати и истину преносити на млађу генерацију.

У НОР-у је учествовало више од хиљаду бораца са подручја которварошке општине, а њих 155 је дало живот за слободу земље“, истакао је Трњак и додао да је фашизам побијеђен прије 72 године, али да су његове идеје присутне и данас.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан је нагласио да никада не би требало да заборавимо претке и жртве који су пронијели нашу славу у свијету, као одлучних бораца за слободу.

Ми живимо на специфичном простору, међутим, баштинећи своју културу, баштинећи одређене искрене идеје и идеологије које имамо у борби против зла мислим да ће нам свима помоћи да лакше и боље живимо у окружењу у оваквом стању“, рекао је Сакан.

Представници СУБНОР-а су још једном изразили наду да ће спомен-костурница у наредном периоду бити реконструисана и апеловао да институције помогну у рјешавању овог проблема.