Положени вијенци на спомен-обиљежја


КОТОР ВАРОШ, 24. АПРИЛА – На спомен-костурницу погинулим борцима Народноослободилачког рата /НОР/ и спомен–обиљежје погинулим борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату у Котор Варошу данас су положени вијенци поводом обиљежавања 24. априла – Дана општине.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да се 24. април – Дан општине обиљежава у условима епидемије вируса корона у Републици Српској, те да у оваквој ситуацији становници општине показују високу дозу озбиљности и примјене свих мјера које су на снази.

Boračka spomen-obilježje 1

Он је честитао суграђанима Дан општине, са жељом да што прије сви заједно изађу из проблема у којем се данас налази скоро цијели свијет и наставе са нормалним животом, истичући да је задовољан свим што је на подручју Котор Вароша урађено у инфраструктурном и привредном погледу.

Наше опредјељење је да идемо напријед и да искористимо своје потенцијале у погледу стварања услова за останак људи и њихов бољи живот у Котор Варошу“, поручио је Сакан.

Parastos Milenko Narić 2

Ове године нема уобичајених манифестација због епидемије вируса корона, као ни свечане академије на којој се додјељују признања заслужним појединцима и колективима.

Минимум онога што смо сматрали да треба да урадимо јесте да одамо почаст за 155 погинулих у НОР-у и 305 бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату“, истакао је Сакан.

Сакан и замјеник начелника општине Младен Тривуновић и делегација СУБНОР-а положили су вијенце код спомен-обиљежја.

Вијенце на спомен-обиљежје борцима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату положиле су делегације општине Котор Варош и општинске Борачке организације.

Sakan i Trivunović spomen kosturnica 1

Парастос за 305 бораца са подручја ове општине који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату служио је архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић.