Порибљена Врбања и њене притоке


КОТОР ВАРОШ, 9. ЈУНА – Чланови которварошког Спортско-риболовног друштва /СРД/ „Котор Варош“ порибили су данас ријеку Врбању са 5.300 комада рибље млађи из мријестилишта Бања Лука.
DSCN4893
Спортско-риболовно друштво у Котор Варошу редовно порибљава корито ријеке Врбање и њених притока поточном пастрмком, липљеном и осталим врстама племените рибе.
По ријечима Младена Петрушића, секретара СРД „Котор Варош“, порибљавање је обављено у сарадњи са Спортско-риболовним савезом Републике Српске.
„И поред чињенице да је на подручју наше општине енормна експропријација дрвних сортимената природним потоцима ми настојим очувати рибљи фонд у кориту ријеке Врбање и њеним притокама“, истакао је Петрушић.
Он је нагласио да је поред корита Врбање данас порибљен и њен горњи ток, као и ријеке Јакотина и Цврцка, гдје поточна пастрмка најчешће остаје. До краја ове године планирано је још једно порибљавање ријеке Врбање.
У недјељу (12. јуни) ће бити одржано традиционално такмичење рибара удицом на пловак, а очекује се долазак великог броја рибара из Српске и региона који су заинтересовани за риболов у которварошком крају. У оквиру такмичења одржаће се и школа риболова за пионире (дјеца узраста до 14 година).