Потписани уговори о реализацији два пројекта


КОТОР ВАРОШ, 19. МАЈА – У присуству начелника општине Котор Варош Далибора Вучановића и представника УНДП-а данас су у скупштинској сали потписани микро-капитални уговори са организацијама цивилног друштва у оквиру пројекта Јачања локалне демократије ИВ – ЛОД ИВ.

ugovor
УНДП је одобрио Еколошком покрету „Еко опстанак“ из Котор Вароша 18.615,55 КМ за пројекат „“Израда регистра дивљих депонија за општину Котор Варош“, а Планинарском друштву „Механизам“ из Котор Вароша 15.026,00 КМ за пројекат „Планинарско – еколошка школа“.

Средства су одобрена у оквиру пројекта „Јачање локалне демократије – ЛОД ИВ“, а на основу пријаве на јавни позив, који су расписали УНДП и општина Котор Варош.

Сања Бокун, координатор за инвестиције и грантове у пројекту испред УНДП, је рекла новинарима да су потписани уговори са двије организације цивилног друштва, финансирани у оквиру пројекта „Јачање локалне демократије“ кога финансира ЕУ у износу од два милиона евра из средстава ИПА предприступне помоћи за БИХ.

Од 19 организација цивилног друштва које су се пријавиле на Јавни позив двије организације су добиле новац за имплементацију пројеката, а они морају бити окончани до 31. маја 2016. године“, истакла је Бокунова.

Она је додала да ће, због ниског пласмана финансијских средстава у општини Котор Варош, поново бити објављен Јавни позив за организације цивилног друштва, што је прилика за оне организације које нису прошле на претходном конкурсу да се још једном пријаве са потребном документацијом.

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић је овом приликом нагласио да је овај пројекат наставак успјешне сарадње УНДП-а, ЕУ и других међународних организација са општинском управом са циљем учешћа грађана у јачању локалне демократије.
Пројекат ЛОД проводи УНДП, а финансира ЕУ из средстава ИПА у износу 2.000.000 евра, ради доприноса демократској стабилизацији, помирењу и даљем развоју БиХ подршком одабраним општинама у успостављању бољих односа између локалних власти и цивилног друштва.