Потписани уговори о финансирању девет пројеката


КОТОР ВАРОШ, 7. ЈУЛА – Начелник општине Котор Вароша Зденко Сакан и представници организација цивилног друштва и невладиних организација потписали су данас уговоре о реализацији девет пројектних приједлога за које је општина издвојила 10.000 КМ из буџета.

Сви пројекти су подржани са идентичним износом средстава у вриједности од 1.100 КМ.

Начелник Сакан је честитао представницима невладиних организација и удружења за чије пројекте су одобрена финансијска средства.

Оно што је важно јесте да су критеријуми испуњени и да су то пројекти, прије свега, од значаја за нашу општину и њене грађане. Наша искрена жеља је да истрајемо на транспарентном додјељивању буџетских средстава невладиним организацијама и удружењима, што ћемо чинити и у наредном периоду“, рекао је Сакан.

„Центру за европске интеграције Републике Српске” су одобрена средства за реализацију пројекта „Заштита дјеце и младих од опасности на интернету“.

Potpisivanje ugovora 1

Црвени крст Котор Варош ће организовати пројекат „Љетни камп Товладић 2023“, док ће Удружење жена „Венера“ одобрена средства искористити за опремање канцеларије.

Фудбалски ветерани Котор Вароша ће промовисати спорт и рекреацију у оквиру пројекта „Важнији си ако помажеш“, док ће Омладински центар „Пета страна свијета“ радити на стварању и побољшању услова за дјецу и омладину у оквиру пројекта „Активизам младих за просперитет свих“.

Бригу о уређењу потока „Змајевац“ ће водити чланови Удружења грађана „Змајевац“ из Савића, „Спречавање појаве насиља над дјецом узраста до пет година“ је обавеза Удружења грађана „Маша и медо“.

Удружењу грађана „Срећа“ из Ободника су одобрена средства за пројекат „Љето у Ободнику“, док ће Удружење младих „Херој“ реализовати пројекат „Јачање капацитета омладинских организација“.