Почела акција „Поклони књигу – обогати школску библиотеку“


КОТОР ВАРОШ, 13. ФЕБРУАРА – Поводом 14. фебруара, Међународног дана поклањања књига, „Народна библиотека“ Котор Варош организује акцију „Поклони књигу-обогати школску библиотеку“.

Према ријечима директора которварошке „Народне библиотеке“ Бојане Васић акција је почела јуче и трајаће до 28. фебруара, а сви који желе да помогну рад школских библиотека могу донијети нову или кориштену књигу у просторије библиотеке.

С обзиром да су у питању школске библиотеке, било би добро да што више прикупљених књига буде примјерено потребама ученика“ истакла је Васићева.

Након завршетка акције све прикупљене књиге биће подијељене школским библиотекама на подручју општине Котор Варош, а које имају проблем са недостатком књижног фонда, посебно лектира.

Већина школа има проблем са недостатком лектира, посебно од 2012. године када је промијењен наставни план и програм за српски језик. Из тог разлога ученици копирају наслове како би их стигли прочитати“, поручила је Васићева и додала да ће ова акција постати традиционална.

pokloni knjigu plakat