Почео „Дамски лов“ у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 14. ЈАНУАРА – Пријемом гостију и свечаном вечером синоћ је у которварошком хотелу Ст. Петар почела тродневна манифестација „Дамски лов“, коју организује Ловачко удружење “Узломац” Котор Варош.

Lovkinje

Гостима је добродошлицу и добар поглед током предстојећа два дана лова пожелио предсједник Ловачког удружења “Узломац” Недељко Гламочак, истичући да је манифестација прерасла у традицију јер је већ доживјела четврто издање.

У Републици Српској још није у пуном капацитету заживио дамски лов, али ми се трудимо да из године у годину окупимо што већи број ловаца из земаља окружења, који су истински амбасадори својих држава“, рекао је Гламочак.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић истакао је да му је част да први пут говори пред дамама ловцима.

Ловачки савез ће пружити подршку овој манифестацији, а наша жеља је да организујемо лов на вука и препелицу, што је код нас дозвољено“, поручио је Минић.

Гошћа из Бечеја Јулијана Нађ рекла је да је однедавно у свијету лова и да је тај хоби пуно више заступљен на простору Мађарске и Словачке.

Захваљујући сарадњи са колегиницама из тих земаља и ми стичемо неопходна искуства и на тај начин популаришемо овај хоби и у Бечеју“, нагласила је Нађова.

Силвија Селеши из Мађарске каже да осим у лову учествује у такмичењима у кухању ловачких јела.

Први пут сам у Котор Варошу и велики сам љубитељ природе. Љубав према лову ми је прешла од супруга, а од дјетињства ме привлачило оружје“, додала је Селеши.

Lovci(1)

Гости су дошли из Бечеја, Хоргоша, Велике Плане и са Косова и Метохије, а најмасовнији одзив очекује се данас у послијеподневним часовима када ће даме уз подршку колега кренути ка Крушеву брду у лов на вука.

Лов ће бити настављен у недјељу на локалитету Вишевица, а овај пут ће на нишану бити дивља свиња.