Почео Фестивал позоришта “Кварт 2016”


КОТОР ВАРОШ, 10. ЈУЛА – Музичко сценском представом “Ах, та љубав” вечерас је у которварошкој кино-сали почео Фестивал позоришта “Кварт 2016”.

Predstava 1Музичко-сценска представа, у којој је учествовало четрдесетак глумаца, плесача и музичара, говори о култури у локалним заједницама коју је неопходно подићи на виши ниво, као и о жељама и могућностима млађих нараштаја да учине корјените промјене у друштву.
Дајана Тепић, координатор Дома културе “Мирослав Миро Пејовић”, рекла је да је радња представе смјештена у которварошку средину, са циљем да се препознају како они на сцени, тако и они у публици.
Таленат и креативност младих глумаца је изузетна и они су у овој представи исказали бунт тренутним стањем у друштву са жељом да направе позитивне промјене“, нагласила је Тепићева.
Представу је режирао драмски педагог Новица Богдановић, музику је компоновао Санди Поповић, а седам мјесеци су је припремали млади глумци Аматерског драмског позоришта “Јован Стерија Поповић” које дјелује у оквиру Дома културе “Мирослав Миро Пејовић”.
Фестивал позоришта “Кварт 2016”, који се одржава у оквиру Которварошког културног љета, наставља се сутра дјечијом представом “Успавана љепотица” у режији Велиде Поповић.