Почиње акција чишћења и уређења града

Почиње акција чишћења и уређења града


КОТОР ВАРОШ, 10. АПРИЛА – Прољећна акција чишћења и уређења града „Очистимо своју околину и сачувајмо здраву животну средину“ почиње сутра (11. април) и трајаће до 14. априла (субота) ове године.

Прољећну акцију чишћења организује општинска управа у сарадњи са еколошким покретом „Еко-опстанак“, а организатори су апеловали на грађане, предузећа и установе да се укључе како би заједно наш град учинили чистим и уређеним.

„Циљ акције је да буде прикупљено што више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који угрожава нашу животну средину. Изузетак је једино грађевински отпад чији одвоз није предвиђен овом акцијом.

Почетак акције ће протећи управо у прикупљању крупног отпада и чишћењу личних дворишта и окућница.

План је да сви уређују свој животни простор, а потом 14. априла слиједи генерална акција којој ће се прикључити разна удружења и спортске организације“, рекао је Горан Малијевић, шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Котор Варош.

На основу одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења улица ужег градског језгра, јавних површина, личних дворишта и окућница и уклањању огревног дрвета са зелених површина.

Plakae eko pokret