Почиње реконструкција СШЦ „Никола Тесла“


КОТОР ВАРОШ, 3. СЕПТЕМБРА – Захваљујући Развојном програму УН (УНДП) у которварошком Средњошколском центру “Никола Тесла” наредне седмице почиње реализација пројекта „Санација и реконструкција СШЦ Никола Тесла“ у вриједности од 262.000 КМ.

Direktorica i izvodjac radova

У наредна два мјесеца, колико ће трајати радови на овој образовној установи, биће замијењени кров и столарија, а у потпуности ће бити санирани мокри чворови. Замјена крова, вањске и унутрашње столарије неће утицати на одвијање наставног процеса за 569 средњошколаца и њихових професора.
УНДП је препознао значај ове установе, која је саграђена 1974. године и неопходна јој је темељна реконструкција за нормално одвијање наставе“, рекла је Данијела Костић, директор СШЦ Никола Тесла.
Она је додала да је постојала могућност заразе и инфекције због мокрих чворова који су у катастрофалном стању.
Осим наставног процеса морали смо водити бригу и о здрављу ученика, а дотрајала столарија и оштећени прозори нису могли задржати топлоту у зимским мјесецима. Након завршетка радова значајно ћемо смањити утрошак енергије и створити нормалне услове за рад“, нагласила је Костићева.Sr

У овој установи очекују и помоћ ресорног министарства, као и локалне заједнице, јер су неопходна додатна средства како би се замијенила постојећа фасада.
Извођач радова је „Техноградња“ д.о.о. Фоча, а УНДП ће вршити контролу радова и утрошка средстава.