Првачићи учили правила понашања у саобраћају


КОТОР ВАРОШ, 9. СЕПТЕМБРА – Полицијска станица Котор Варош је у оквиру кампање „Заштитимо дјецу у саобраћају“ у сарадњи са Ауто мото савезом Републике Српске организовала показну акцију за најмлађе учеснике у саобраћају.

DSC00447(1)

У акцији је учествовало око 150 ученика првих разреда са подручја которварошке општине и малишани старије групе Дјечијег вртића „Лариса Шугић“.

Помоћник командира Полицијске станице Котор Варош Младен Петрушић је истакао да се практичним примјером дјеци на прилагодљив начин могу презентовати основе из безбједности саобраћаја.

Полицијски службеници су својом опремом показали дјеци основна правила која морају поштовати како би се безбиједно и сигурно кретала у саобраћају“, рекао је Петрушић.

Портпарол Ауто мото савеза Републике Српске Перица Пећанац је нагласио да је основни циљ превентивне акције да се ученици обуче и стекну вјештине како да што безбједније дођу до школе и назад.

Акција „Заштитимо дјецу у саобраћају“ је одржана у спортској дворани Средњошколског центра, а заједнички ју организују Министарство саобраћаја и веза РС, МУП, Министарство просвјете и културе РС, Агенција за безбиједност саобраћаја, Ауто мото савез РС и локалне заједнице.