Представа “Е, мој васпитачу” одиграна у Котор Варошу


КОТОР ВАРОШ, 12. ФЕБРУАРА – Представа “Е, мој васпитачу”, Центра модерних знања и ДИС позоришта, која говори о животу штићеника васпитно-поправног дома Бањалука одиграна је у данас у Котор Варошу.

Представа је реализована у оквиру пројекта “Ипак смо ми само дјеца”, који има за циљ што успјешнију превенцију и ресоцијализацију малољетних преступника.

Циљ пројекта је превенција малољетничког преступништва када су у питању ученици основних школа. Сагледавањем животних прича бивших штићеника васпитно поправног дома у овој представи помоћи ће ученицима да разумију куда их погрешан пут може одвести и које су посљедице таквог понашања“, рекао је Небојша Мацановић, аутор и идејни творац ове представе.

IMG-45b4b005308672101c9de6bccd5634f0-V

Представу је режирао Новица Богдановић, а глуме Бојан Колопић, Славиша Боројевић, Маријана Кантар, Никола Курија, Филип Мијић, Јелена Тодоровић, Марко Шукало, Тамара Марић, Бојан Аџић, Борис Марић и Зоран Врховац.

Жеља нам је да овом представом пошаљемо јасну поруку колико су пријатељство и исправне друштвене вриједности значајне за правилно одрастање дјеце. Јачање протективних фактора код ученика у виду формирања друштвено прихватљивих ставова помоћи ће истим у превенцији овог друштвеног проблема“, истакао је Богдановић.

IMG-0e96d1eec433f7514d9347c32ea38503-V

Након представе посјетиоци су, уз помоћ модератора социјалног радника Бојана Тргића, могли послушати и активно учествовати у разговору са бившим малољетним делинквентом о грешкама које је направио у животу и посљедицама таквог понашања.