Представом “Ко је овдје идиот?” завршен “Кварт 2016”


КОТОР ВАРОШ, 14. ЈУЛА – Фестивал позоришта “Кварт 2016” завршен је комедијом “Ко је овдје идиот?” у извођењу београдских глумаца Милана Калинића и Срђана Ивановића.

DSC04508

У представи која је одиграна синоћ на хумористичан начин је приказан сегмент из свакодневног живота, дискретно прожет одсликавањем добро знаних ликова из политичког живота, као и стављањем публике у улогу осталих актера представе.

Ивановић је напоменуо да је ова представа на позорници већ пуних 15 година, али њена тема остаје и даље веома актуелна, иако је ријеч позоришном тексту писаном 1903. године.

Текст је написан тако да изгледа као да је писан данас и да се апсолутно односи на балканско поднебље, где администрација има своју значајну улогу – како оног са друге стране шалтера уништити са разним питањима и захтевима“, рекао је Ивановић.

Калинићева глумачка каријера се скоро увијек ослањала на комедију, која је веома тешка за играње.

Комедију је тешко играти зато што имате јасан резултат који треба да добијете, а то је смех. Ако смех изостане, значи да сте негде оманули. Зато се многи глумци плаше комедије“, истакао је Калинић.

Позоришни фестивал “Кварт 2016” одржан је у оквиру “Которварошког културног љета”, чији је организатор Центар за културу, спорт и информисање Котор Варош.