Представљена “Књига живота – упутство за употребу”


КОТОР ВАРОШ, 26. ФЕБРУАРА – У Народној библиотеци у Котор Варошу вечерас је представљена књига под називом “Књига живота – упутство за употребу”, аутора Стеве Селака из Бањалуке.

DSCN4249

Селак је у 19 поглавља ове књиге, језиком приступачним свим генерацијама, описао све битне ствари које су нам потребне у животу и дао одговоре на бројне животне недоумице које су нас спутавале да будемо срећни и испуњени у сваком погледу.

Он је навео да књига има деветнаест поглавља, а да прво говори о његовом животу, како је два пута преживио клиничку смрт и боловао од тешких болести.

Због бројних болести и клиничких смрти, љекари су ме више пута отписивали, али данас сам здрав човјек, окружен великом љубављу своје породице, што сам кроз своју књигу желио да пренесем и на друге људе”, рекао је Селак.

Његова књига одговара и на питањакако преживјети одбијање људи, на који начин адекватно испланирати своје вријеме,како слушати људе и протумачити њихов говор тијела.

Велики дио књиге сам посветио религијама, које проучавам још од седме године и многи стручњаци су ми рекли да моја књига заправо представља превод Библије, јер су у овом монументалном историјском дјелу сабране све тајне живота, а ја сам их приближио читаоцима на приступачан начин”, закључио је Селак.

О књизи су још говорили угледни привредник Саво Марјанац и педагог Марио Кнежевић, који су се сложили у оцјени да је ово исконски вриједно дјело животна аутосугестија аутора, које никога не оставља равнодушним.

“Књига живота – упутство за употребу” прва је Селакова књига и преведена је на руски и македонски језик. Осим у Котор Варошу, представљена је у Приједору, Костајници, Козарској Дубици, Српцу, Градишци и Прњавору.

Селак је напоменуо да за три године планира да изда другу књигу “Проклетство живота”, о проклетству једне породице које траје 150 година.

Да успјех буде потпун, остварио се и на пословном плану, јер је већ 15 година директор разних приватних фирми, а у међувремену је основао и властито предузеће “Инфинитy” које се бави животним осигурањима и данас је богат човјек у материјалном и духовном погледу.

Нисам имао срећно дјетињство, јер сам потекао из сиромашне породице и у већини случајева нисмо имали довољно новца за храну и одјећу. Често сам преживљавао продајући новине по пијаци.

У књизи говори о бројним вјештинама које сваки човјек мора да стекне да би био успјешан на свим животним пољима, а поготово пословном плану, због чега је велику пажњу посветио комуницирању са јавношћу, вјештинама продаје и стицању материјалног блага кроз духовни мир, не продајући образ и душу за новац, већ зарађујући га чувајући своје достојанство и поштење.

Он сматра да постоје неписани закони универзума на основу којих функционише живот и уколико се људи придржавају ових правила, њиихов успјех је загарантован.

Сваки живот је дар од Бога. Он одређује када ћемо се родити и умријети, а на нама је да све оно између испунимо резултатима који ће наш живот учинити срећнијим. Сви људи на овом свијету су добри, али их одређене животне околности натјерају да буду лоши. Треба вољети људе, јер ће вам љубав бити узвраћена. Вјера у љубав и у живот је најбоља ствар на свијету”, сматра Селак.